Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2013 23:00 | Šport | Futbal

V Paríži po dráme remíza 2:2, Bayern si poradil s Juventusom

Futbalisti Paríž Saint Germain remizovali na domácej pôde s FC Barcelonou 2:2.

O nerozhodnom výsledku rozhodol gól Blaisea Matuidiho zo štvrtej minúty nadstaveného času. V druhom večernom stretnutí si hráči Bayernu Mníchov poradili s Juventusom Turín 2:0 a utvorili si sľubnú východiskovú pozíciu pred odvetou.

Domáci Parížania mali dobrý štart do duelu a Lavezzi mohol streliť úvodný gól už v 5. minúte. Argentínsky útočník sa predral cez Piqueho, no tiesnený Busquetsom trafil iba do vzdialenejšej tyčky Valdesovej bránky. Potom prebrali iniciatívu Katalánci, ktorí na pár minút nepustili loptu zo svojich kopačiek a početnými prihrávkami sa snažili rozobrať obranu PSG. Príliš sa im to však nedarilo, keďže domáci bránili so všetkými jedenástimi hráčmi na vlastnej polovici ihriska.

Parížania si postupne začali dovoľovať viac smerom dopredu a Valdes sa zapotil pri strele Pastoreho a priamom kope Ibrahimoviča. Švédskemu kanonierovi to nevyšlo ani v 26. minúte, keď mu po rýchlom brejku naservíroval loptu Lucas. Naopak, hostia premenili svoju prvú vážnejšiu šancu. V 38. minúte našiel Alves nádherným pasom Messiho a ten sa sám pred Siriguom nemýlil - 0:1. Po zmene strán už na ihrisko nenastúpil Messi, ktorý si poranil zadný stehenný sval.

Domáci sa snažili tvoriť hru, no nevedeli si vypracovať vážnejšie šance. Tie síce chýbali aj Kataláncom, no tí mali tradične výraznú prevahu v držaní lopty a nikam sa neponáhľali. V 78. minúte sa dostal do obrovskej šance opäť Ibrahimovič, no jeho pokus zblízka výborne zlikvidoval Valdes. Následná štandardka však už vyrovnanie priniesla. Silvova hlavička skončila len na žŕdke, no Ibrahimovič doklepol loptu do odkrytej siete - 1:1. V 89. minúte ale Sirigu fauloval v šestnástke unikajúceho Sancheza a Xavi z jedenástky s prehľadom poslal hostí do vedenia. To však v Parku Princov nebolo všetko. Prišla štvrtá minúta nadstaveného času, Ibrahimovič sklepol dlhú loptu na Matuidiho a jeho strela skončila za Valdesom. PSG tak v samom závere vydoloval cennú remízu 2:2.

V druhom utorňajšom štvrťfinále mal raketový vstup do zápasu domáci Bayern Mníchov, ktorý strelil gól už v úvodnej minúte. Schweinsteiger vybojoval loptu, prihral nabiehajúcemu Alabovi a ten presnou strelou rozvlnil sieť už po 26 sekundách, čo je deviaty najrýchlejší gól v histórii najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže.

V 16. minúte musel z ihriska zranený Kroos, ktorého nahradil Arjen Robben a holandský reprezentant mohol už o dve minúty pridať ďalší gól, no z vnútra pokutového územia napálil len do Buffona. Hostia boli najbližšie k vyrovnávajúcemu zásahu v poslednej minúte prvého polčasu, Bonucci však poslal Pirlov center z rohu hlavou tesne nad. Bayern dominoval aj v druhom dejstve a Buffon si musel v krátkom slede poradiť s pokusmi Mandžukiča,

Alabu aj Gustava. V 63. minúte však už nestačil na dorážku Müllera a domáci sa tešili z dvojgólového vedenia. Juventus už do konca duelu nenašiel recept na domáceho brankára Neuera a tak si z Bavorska odniesol prehru 0:2.

Bayern Mníchov - Juventus Turín 2:0 (1:0)

Góly: 1. Alaba, 63. Müller. ŽK: Mandžukič, Gustavo - Chiellini, Vidal, Lichtsteiner. Rozhodoval: Mark Clattenburg (Angl.)

Zostavy a striedania:

Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Gustavo, Schweinsteiger - Müller, Kroos (16. Robben), Ribery (90.+3 Shaqiri) - Mandžukič (90.+1 Gomez)

Turín: Buffon - Barzagli, Chiellini, Bonucci - Pirlo - Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Peluso (75. Pogba) - Matri (65. Vučinič), Quagliarella (65. Giovinco)

Paríž St. Germain - FC Barcelona 2:2 (0:1)

Góly: 79. Ibrahimovič, 90.+4 Matuidi - 38. Messi, 89. Xavi (z 11m). ŽK: Matudi, Beckham, Sirigu, Ibrahimovič - Alba, Pique, Mascherano, Alves. Rozhodoval: Wolfgang Stark (Nem.)

Zostavy a striedania:

PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Silva, Maxwell - Lucas, Beckham (70. Verratti), Matuidi, Pastore (76. Gameiro) - Ibrahimovič, Lavezzi (66. Menez)

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano (84. Bartra), Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Sanchez, Messi (46. Fabregas), Villa (81. Tello)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



ilustračné foto
Rusko v bojoch na Ukrajine nepoľavuje: Masívny útok si vyžiadal jednu obeť, ďalší sú ranení
Muža, ktorý potreboval pomoc viacerí odignorovali.
Váš Tip
Zarážajúci príbeh z Trenčína: Muž kričal o pomoc, ľudia ho obchádzali!
Študentská kvapka krvi sa tento rok začína 18. októbra a končí 19. novembra.
Národná transfúzna služba bije na poplach: Zásoby týchto krvných skupín sú hraničné!
Man sitting by the street
Opitý Američan sa vlámal do detskej knižnice: Súd mu klepol po prstoch!
Český zlodej ukradol náprsný šperk bývalého pápeža Benedikta XVI.
Čech mal lepkavé prsty: Ukradol šperk pápeža Benedikta XVI. († 95)! Kde sa vzácnosť nachádza teraz?
(ilustračné foto)
Ďalšia bombová hrozba: Po školách policajti uzavreli a evakuovali aj TIETO miesta!
Julija Navaľná sa stala veľkým kritikom Putina.
Podľa Julije Navaľnej boj proti Putinovmu režimu nesmie utíchnuť: Je to klamár, zlodej a vrah, odkazuje
Ruský prezident Vladimir Putin, v pozadí hovorca Kremľa Dmitrij Peskov
Ruská vláda podnikla rázny krok: Podala demisiu! Čo pripustil Peskov
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Šutaj Eštok o bombových hrozbách na školách: TOTO odkázal občanom
The Lotte World Tower in Seoul South Korea is one of the tallest skyscrapers in the world. Surrounded by smaller buildings and a the Han River.
TOTO neveští nič dobré: Mimoriadne otepľovanie prekonáva 50-ročné merania!
Slovenský reprezentant na odchode zo zámoria? Mal sa dohodnúť so slávnym klubom
Polícia SR
Obsah MAILU, ktorý spôsobil poplach na školách, ODHALENÝ: Teraz sme po celej vašej krajine!