Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2013 13:14 | Správy | Domáce správy

Zo strany SaS odišli Suja a Nižňan: Chceme zmeny, ale Sulík ich neprinesie

Zo strany SaS odišli ďalší jej členovia, exposlanec Jaroslav Suja a bývalý kancelár Národnej rady (NR) SR Michal Nižňan.

Zo strany SaS odišli ďalší jej členovia, exposlanec Jaroslav Suja a bývalý kancelár Národnej rady (NR) SR Michal Nižňan. baja nie sú spokojní so smerovaním strany. Stále vraj nie sú poslední, ktorí stranu opúšťajú.
"SaS zostala strana s centralistickým riadením," povedal pre TASR Suja. Dodal, že členovia na nedávnom Kongrese rozhodli, že im vyhovujú slabé právomoci regiónov, nízky dôraz na regionálnu politiku a nízka členská základňa. "Hodnoty SaS sa zmenili v porovnaní s obdobím, kedy som stranu spoluzakladal," doplnil Suja.

Tvrdí, že politika liberálov sa vzďaľuje realite života na Slovensku. "A, bohužiaľ, ani Kongres nedokázal zmeniť zlé smerovanie strany," poznamenal Suja, ktorý podľa vlastných slov strane venoval "kus života" a preto mu je úprimne ľúto, čo sa zo SaS stalo.

Nižňan svoj odchod odôvodňuje tým, že SaS potrebovala zmenu, ale pod opätovným vedením Richarda Sulíka podľa neho žiadna nenastane. "Na Kongrese bola odmietnutá vnútorná demokratizácia strany, ako aj nový koncept tvorby politiky, a preto zo strany odchádzam," povedal pre TASR Nižňan.

Bývalý kancelár parlamentu je presvedčený, že pravicoví voliči si zaslúžia zrozumiteľnú politiku a alternatívu voči Smeru-SD. "S viacerými politikmi, ktorí si uvedomujú túto realitu, nevylučujem spoluprácu," uviedol Nižňan.
Minulý týždeň opustil liberálov aj exposlanec a niekdajší člen Republikovej rady Kamil Krnáč. Odôvodnil to dlhodobou nespokojnosťou so smerovaním SaS. "Už dlhodobo sa nestotožňujem so smerovaním strany. Už ju nevnímam ako symbol boja proti korupcii," povedal vtedy pre TASR.

"Osobne mi je ľúto každého takéhoto rozhodnutia. SaS je silný tím, ktorý nestojí len na jednotlivcoch. Dôležité je, že členská základňa SaS rastie. Želám bývalým členom SaS veľa osobných a pracovných úspechov," reagoval na jeho odchod pre TASR Sulík. Podpredseda SaS Jozef Mihál pre TASR nedávno priznal, že sa obáva odchodu veľkého počtu členov SaS.

O odchode uvažuje aj Sulíkov konkurent v boji o kreslo predsedu Jozef Kollár či Daniel Krajcer. Obaja zvažujú všetky možnosti. Reagovali tak na odvolanie Juraja Miškova z postu podpredsedu na návrh Sulíka, čo Kollárovi podporovatelia považujú za čistky v strane. Podľa informácií TASR sa však Sulík mal vyjadriť, že sa s podporovateľmi jeho protikandidáta vyrovná. Sulík odmieta, že "krágľuje" Kollárových prívržencov. Tvrdí, že má záujem o spoluprácu a aj preto ponúkol post podpredsedu strany Kollárovi. Ten to síce odmietol, ale Sulík uviedol, že ponuka trvá.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Noviny (ilustračné foto).
Organizácia hlási celosvetový pokles podpory slobody tlače: Zverejnila rebríček! Ako dopadlo Slovensko?
Flašík s rakovinou bojoval dlhé roky.
Flašíka († 66) zabila rakovina, ktorú je ťažké diagnostikovať: Spoznajte jej PRÍZNAKY!
handcuffs and white powder, salt drug addiction.
Polícia zadržala muža: Padnete na zadok, ako mal pašovať obrovské množstvo kokaínu
Ponorka Titan.
Foto
Novinky o smrteľnej tragédii ponorky Titan: Štúdia vysvetľuje DÔVOD, prečo mala vybuchnúť
Foto
Český hokej oplakáva náhlu smrť brankára († 35), bol otcom dvoch detí
Rodinné peklo v Levoči! Muž sa vyhrážal žene a dcére: Vyhodím vás z balkóna, pozabíjam vás!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Rázne slová Orbána: Nedovolíme, aby Maďarov tretíkrát vtiahli do vojny! Obul sa aj do Bidena
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
V bytovke v okrese Poltár vybuchla plynová bomba: Zasahujú všetky záchranné zložky
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Nabitý program poslancov v parlamente: Zmení sa zákon o sociálnom poistení?!
Ilustračné foto
Tragická nehoda: Autobus sa zrútil do priepasti! Hlásia najmenej 20 obetí, zasahovali vrtuľníky
Vodič pod vplyvom alkoholu narazil v Partizánskom do druhého auta.
Opitý senior si v Partizánskom sadol za volant: Takto to dopadlo... To je hanba
Peter Batthyany.
Váš Tip
Herec Batthyany si zavaril: Vojna so známou kvôli peniazom!