Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.01.2009 19:35 | Šport | Hokej

Slovan zdolal Zvolen 5:1, Košice nabili Trenčín

V 41. kole slovenskej hokejovej extraligy vyhral Slovan Bratislava nad Zvolenom 5:1.

HC´05 Banská Bystrica - HK Ardo Nitra 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 29. Pardavý (Frühauf, Bulík), 33. Bulík (Pardavý), 53. Rimmel (Brumerčík, Češík)
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Krpelec - Gašparík, Valach, 2660 divákov
Zostavy:
B. Bystrica: I. Petrík - Frühauf, J. Mocek, Biro, V. Vlk, Brumerčík, Rimmel, Tomáška, A. Mrena - Tománek, Bulík, Pardavý - M. Dian, Ľ. Sabol, B. Jánoš - Ižvolt, Češík, R. Paľov - J. Babic, Štolc, Škvaridlo
Nitra: Falta - J. Kudrna, Ďurkech, Výborný, Rais, M. Školiak, Poláček, Halász - Vozdecký, Gálik, Pištek - Podstavek, T. Chrenko, Čaládi - Kmeč, Baran, Rumpel - Hronský, Grošaft, H. Ručkay
V prvej tretine to bol viac taktický boj. Nebezpečnejší boli hostia, hoci sa do prvej šance dostali domáci hokejisti. V 2. min našiel Češík dieru v strede nitrianskej obrany, dostal sa až pred Faltu, no neuspel. Následne prišli šance Nitry - v 10. min Petríka takmer prekonal Vozdecký a o minútu neskôr sa nepresadil Kmeč. V 15. min pohrozili Banskobystričania, keď od modrej čiary poslal Biro vysoký puk, ktorý skončil na hornej konštrukcii nitrianskej bránky. Koniec úvodnej dvadsaťminútovky patril hosťom, ktorí nevyužili 73-sekundovú presilovku o dvoch hráčov.
V druhej tretine dominovali domáci. Najprv sa pred Faltu dostal Tománek, no nebol úspešný. "Barani" sa napokon presadili v presilovkách - v 29. min od modrej prekonal gólmana Nitry Pardavý a v 33. min z dvoch metrov nedal šancu Faltovi Bulík. Zvýšiť vedenie mohol v brejku Frühauf, ktorý ani na dvakrát neprekonal nitrianskeho brankára. V tretej tretine mohli Nitrania znížiť rovnako z presilových hier, no brankár Banskej Bystrice si udržal čisté konto. Najväčšiu šancu mal v 51. min Školiak, ktorý sa nepresadil pred odkrytou bránkou. Domáci o dve minúty neskôr ťažili z ďalšej početnej výhody, keď Rimmel peknou strelou spoza ľavého kruhu po ľade poslal puk do ľavého dolného rohu Faltovej svätyne. Výsledok mohli ešte prikrášliť Bulík a Ižvolt, no nielen gólman Bystrice, ale aj Nitry bol v utorok najlepším hráčom svojho mužstva.
Hlasy:
Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Prvá tretina bola slabá, až do druhej časti hry sme nastúpili s väčším odhodlaním. Využili sme presilovky, čo bolo v tomto zápase dôležité. Výborne zachytal brankár Petrík, súper bol húževnatý, víťazstvo sa nerodilo ľahko. Zaslúžene sa však tešíme z troch bodov."
Jiří Kučera (tréner Nitry): "Keď nedáme gól, nemôžeme ani vyhrať. V zápase rozhodli presilové hry. My sme sa v našich výhodách nepresadili, domáci rovnaké príliežitosti využili, výborne im chytal brankár Petrík. Potom sme už nedali gól, aj keď v Banskej Bystrici nebol zlý, no žiaľ odchádzame bez bodu.



MHC Martin - SkiPark MHK Kežmarok 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)
Góly: 5. Appel (L. Říha, Havel), 16. Havel (J. Polák, L. Říha), 19. M. Macho, 33. I. Ďatelinka (Török, Beran), 47. Beran (Török, I. Ďatelinka), 53. Appel (L. Říha, Havel) - 9. Šechný (Mašlonka)
Vylúčení: 9:7 na 2 min, navyše: Šechný (Kežmarok) na 10 min za nešport. správanie, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Valachovič - P. Šefčík, Müllner, 2750 divákov
Zostavy:
Martin: Dzubina - J. Polák, Klepáč, Babka, I. Ďatelinka, Vantroba, Kolba, od 35. Drgoň - Havel, L. Říha, Appel - Török, Beran, M. Macho - Džerinš, Martin Čech, Škumát - od 52. min Dornič, Mahdalík, Themár
Kežmarok: Klempa - R. Gavalier, M. Žemba, D. Brejčák, D. Brincko, Sadiki, Jelínek, Bartoň - Škovira, Slaninák, Čížek - Mašlonka, Šechný, M. Drotár - P. Segľa, Palovčík, V. Žemba - Klein, Svitana, René Schenider
Martin si proti priemernému Kežmarku chcel spraviť chuť, a tak trochu si udobriť svojich fanúšikov, ktorí po minulých slabších výkonoch MHC mali právo žiadať od svojich miláčikov podstatne viac. Veľkú motiváciu ukázať sa v dobrom svetle mal aj tréner domácich Dušan Gregor, pre ktorého to bol krst pred martinskými tribúnami. Zápas začali svižnejšie domáci. V 5. min hral Martin presilovku a v neprehľadnej situácii pred Klempom sa najlepšie zorientoval Appel - 1:0. Hostia odpovedali rovnakou mincou v 9. min, keď vo svojej početnej výhode o dvoch hráčov Šechný dorazil puk za Dzubinov chrbát. Záver prvej tretiny lepšie vyšiel Martinčanom - v 16. min Havel využil ďalšiu presilovku svojho tímu, pričom na gól mu ideálne prihral protihráč Jelínek - 2:1. No a v 19. min Macho zužitkoval nariadené trestné strieľanie za hodenie Klempovej hokejky - 3:1. V druhej časti hry si Martin umne strážil svoj náskok a tatranských "jastrabov" si v pohode držal na dištanc. Skóre sa opäť zmenilo v 33. min, keď Ďatelinka v početnej výhode domácich tečoval Törökovu strelu - 4:1. V tretej tretine už Kežmarok nedokázal vzkriesiť svoje ambície, naopak, ešte dvakrát inkasoval. V 47. min sa znovu v početnej výhode presadil Beran - 5:1. Divákom sa páčila aj gólová lahôdka, ktorú v 53. min predviedla dvojica Říha a Appel. Prvý menovaný hráč si Klempu posadil na ľad a druhý zakončil na konečných 6:1. Martinu sa po troch prehrách konečne podarilo zvíťaziť.
Hlasy:
Juraj Jakubík (asistent trénera Martinu): "Hráčov môžem pochváliť za bojovnosť, nasadenie a strelenie šiestich gólov. O našom víťazstve rozhodli štyri využité presilovky, musíme však popracovať na hernej disciplíne, pretože sme mali veľa vylúčených hráčov a niektoré fauly boli úplne zbytočné - najmä tie v útočnej tretine. Disciplína je prvoradá, to je základ úspechu. Nechcem znižovať kvality Kežmarku, ale keby sme hrali proti kvalitnejšiemu tímu, tak by sme tie oslabenia ťažšie zvládali. Dúfam, že v ďalších zápasoch budeme hrať ešte lepšie a vyvarujeme sa faulov."
Jerguš Bača (asistent trénera Kežmarku): "Vedeli sme, že pre Martin to bude dôležitý zápas a preto sme sa naň pripravili dobre. Žiaľ, nezvládli sme koncovku. Opäť sme doplatili na nepremieňanie šancí, dokonca sme nevyužili ani niekoľko tutoviek a dve presilovky piatich proti trom. Martin nás prestrieľal, štyri góly dal v presilovkách a jeden po trestnom strieľaní. Za domácimi sme zaostávali nielen v efektivite a štandardných situáciách, ale aj v dôraze pred bránkou. Chlapcom, najmä tým mladším, nemôžem uprieť snahu, ale na domácich to nestačilo."



Slovan Bratislava - HKm Zvolen 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Góly: 3. Kukumberg (J. Kováčik), 4. Vaic (Kropáč, Lažo), 19. Vaic (Hančák, J. Kováčik), 52. Kuľha (Hujsa, Lipiansky), 54. Hujsa (Sersen, Kuľha) - 18. L. Čierny (Klouda, Hvila)
Vylúčení: 6:3 na 2 min, navyše: Sersen, Novajovský (obaja Slovan) - Cebák a Chovan (obaja Zvolen) všetci 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Mášik, Stano, 5065 divákov
Zostavy:
Slovan: Hovi - D. Devečka, Sersen, Hruška, Bohunický, J. Kováčik, Hančák, od 41. min Novajovský - Lažo, Vaic, Kropáč - Kuľha, Lipiansky, Hujsa - Uram, Kukumberg, Döme - Gráčik, Hreus, Baček
Zvolen: J. Laco - J. Malinský, Bruun, Dlouhý, Cebák, L. Čierny, Huba, Juraško - Lelkeš, Štrba, Dubec - M. Chovan, Klouda, Hvila - P. Barinka, F. Turek, Pavliš - Macejka, Markovič, M. Jurík
Kým sa hostia zorientovali v Samsung Aréne, prehrávali 0:2. Najprv v 3. min strela Kukumberga z pravej strany skončila až v Lacovej bránke a o minútu neskôr získal Kropáč za bránkovou čiarou puk a naservíroval ho Vaicovi, pre ktorého nebol problém zvýšiť na 2:0. V 7. min sa v oslabení dostala do šance aj dvojica hostí Dubec - Klouda, Hovi však bol na mieste. O minútu si to isté vyskúšali už v plnom počte Pavliš s Turekom, ale s rovnakým výsledkom. V 18. min sa v oslabení ocitol Döme úplne sám pred Lacom, ale zvolenský brankár bol na mieste. Ešte v tej istej presilovke Zvolena sa potvrdilo nedáš - dostaneš, keď sa strelou spomedzi kruhov presadil obranca Čierny - 2:1. Zvolenčania sa však dlho neradovali, keďže o minútu na to prenikol z ľavej strany pred Lacovu bránku Vaic a v páde prepasíroval puk popod gólmana hostí. V druhej tretine sa hral rýchly hokej na obidve strane prakticky bez prerušení. V 26. min našiel Štrba nádhernou prihrávkou pri nájazde dvoch na jedného v oslabení Dubca, ale Hovi sa opäť blysol výborným zákrokom. Kľúčovým momentom druhej tretiny bola 27. min, v ktorej pri vylúčení Dömeho fauloval Vaic brankára Laca a pri následnej výhode Sersen zahákoval prenikajúceho Dubca. Nasledujúcu 120-sekundovú presilovku o dvoch hráčov však hostia trestuhodne zahodili. Zvolenčania sa v úvode tretej tretiny ešte pokúšali urobiť čosi s výsledkom, ale keď sa v 43. min Kloudovi pred Hovim podarilo opečiatkovať obe žŕdky domácej bránky, bolo jasné, že tri body zostanú v Bratislave. Definitívne to potvrdil v 52. min Kuľha, keď dotlačil za bránkovú čiaru puk, ktorý ležiaci Laco nepokryl. O dve minúty neskôr vyslal Sersen výborný pas na voľného Hujsu, a ten bekhendom trafil do ľavého horného rohu bránky - 5:1.
Hlasy:
Róbert Pukalovič (tréner Slovana Bratislava): "Priebeh stretnutia určite ovplyvnilo naše rýchle vedenie v I. tretine. Duel sa však zlomil v náš prospech až v druhom dejstve, keď sme sa ubránili v oslabení o dvoch hráčov. V záverečnej tretine to bol z našej strany vysoko taktický a disciplinovaný výkon, za ktorý sa musím hráčom poďakovať."
Miloš Holaň (tréner HKM Zvolen): "Zápas sme prehrali vlastne hneď v prvej tretine, keď sme zaspali úvod stretnutia. Góly sme domácim darovali, a keď sme konečne znížili, prišiel v závere ďalší gól do šatne. V druhej časti sme boli jasne lepší, Slovan sme zatlačili a mali sme mali aj šance a presilovky. Keď sme dali druhý gól, rozhodca sa ospravedlnil, že sa upískol. Celú záverečnú tretinu sme ešte skúšali zmeniť vývoj zápasu, ale štvrtý gól ukončil naše snahy."



HK Aquacity ŠKP Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)

Góly: 17. Holečko (Michal Lukáč), 33. Fabian (A. Kroták), 38. I. Rataj (A. Kroták) - 20. Róbert Huna, 38. Kovář (Heš), 43. Cibuľa (M. Varga), 52. Tomášek (Kumstát).
Vylúčení: 7:11 na 2 min, navyše: Dora na 10 min za nešport. správanie a Kasík (obaja Poprad) na 10+10 min za nešport. správanie - Kuric (Liptovský Mikuláš) na 10 min za nešport. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Krist - Gajan, Bundil, 1241 divákov.
Zostavy:
Poprad: Šimonovič - Kasík, Fabian, Michal Segľa, Dora, Malínský, M. Gavalier, Bakoš, Piatak - A. Kroták, I. Rataj, D. Buc - Lukáč, Holečko, Martin Segľa - Marcel Haščák, Kolusz, D. Skokan - Vandas, Mlynarovič, Lapšanský
L. Mikuláš: Falter - Lištiak, Rehák, Heš, Varga, Kumstát, Petran, Devečka, M. Bača - Tomášek, Halaj, Kriška - Richard Huna, Róbert Huna, M. Oravec - Kovář, Kuric, Cibuľa - Vaškovič, Durdiak
Susedské derby medzi Popradom a Liptovským Mikulášom sa začalo v rýchlom tempe a obaja gólmani sa museli obracať. Spočiatku mali územnú prevahu domáci, no Kuricova presilovková dorážka takmer skončila za Šimonovičom. V 15. min sa v dobrom svetle ukázal druhý mikulášsky útok, no hostia neuspeli a pykali. Z kontry sa najprv sám pred Falterom nepresadil Skokan, aby v následnej akcii Holečko prestrčil puk do brány - 1:0. Liptáci vyrovnali skóre gólom do šatne zásluhou Róberta Hunu. Druhá dvadsaťminútovka začala presilovkovým tlakom Popradu, ktorý však gól nepriniesol. Neúspešný bol i Kroták, ktorý vo vlastnom oslabení vyzvŕtal hosťujúcu obranu. Aj ďalšie gólové príležitosti mali domáci. Najprv po Lukáčovom pase zachytil Skokanovu strelu mikulášsky gólman, aby pokus Martina Segľu zastavila žŕdka. Poprad svoj tlak dokumentoval vedúcim gólom Fabiana a mohol i zvýšiť. Prienik Lapšanského a ukážkové zakončenie však zmaril rozhodca Krist, ktorý prerušil hru. V nervóznom závere ešte oba kolektívy strelili po jednom góle. Na zásah Rataja odpovedal znížením Kovář - 3:2.
V úvode tretej časti využil nepozornosť domácej obrany Cibuľa a bolo vyrovnané. Hra bola i naďalej rozkúskovaná mnohými vylúčeniami. Jednu z presiloviek využili hostia, ktorí sa Tomáškom po prvý raz dostali do vedenia - 3:4. Podtatranci sa snažili odpovedať, ale strely Krotáka a Malinského skončili na pozornom Falterovi.
Vyrovnanie mal na hokejke štyri minúty pred koncom Rataj, no ruky zdvíhal nad hlavu predčasne.
Liptáci napokon ustáli záverečný nápor Popradu a radovali sa zo štvrtej výhry vo vzájomných stretnutiach v tejto sezóne.
Hlasy:
Tibor Turan (tréner Popradu): "Vytvorili sme si dostatok streleckých príležitostí a čistých šancí, najmä v druhej tretine, keď sme súpera prestrieľali. Neuznaný gól Lapšanského bol podľa mňa regulárny a potom prišiel faul na nášho brankára a gól do prázdnej brány. Boli to dva momenty, ktoré výrazne ovplyvnili vývoj stretnutia."
Pavol Paukovček (asistent trénera Liptovského Mikuláša): "Prvá tretina bola opatrná z oboch strán. V druhej bol domáci tím lepší, dostával nás pod tlak, z čoho pramenili naše oslabenia. V tretej tretine sme po korektúrach v zostave ubránili kopec oslabení a bojovnosťou a väčšou ctižiadosťou sme doviedli zápas do víťazného konca."



MsHK Garmin Žilina - HK 36 Skalica 3:7 (0:0, 2:4, 1:3)
Góly: 24. Stantien (I. Droppa, Hájnik), 33. Škoda (S. Saliji, Kokavec), 48. Koložváry (Sivák, Kontšek) - 29. Pálffy (J. Mikúš), 34. R. Hartmann (J. Mikúš, Hranáč), 37. Pálffy (Hranáč), 38. Pálffy (J. Mikúš, Hranáč), 50. J. Mikúš (Pálffy, R. Hartmann), 51. R. Hartmann (Pálffy, Ďurák), 58. Pálffy (J. Mikúš, Hranáč).
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:2, rozhodovali: Balúška - Horínek, Tvrdoň, 1289 divákov
Zostavy:
Žilina: Láníček - Kusovský, Javín, I. Droppa, Hriňa, Turoň, Horák - Jabrocký, Pleva, Važan - Sivák, Koložváry, R. Kontšek - S. Saliji, Škoda, M. Kokavec - Hájnik, Stantien, Valášek, od 40. min bez Važana, Hájnika, Valášeka
Skalica: Rybár - Ďurák, Hranáč, Beňa, Šmach, Gründling, Jendek - Pálffy, J. Mikúš, R. Hartmann - T. Višňovský, Zálešák, Kutálek - Kocák, D. Pašek, Šátek
Úvod prvého domáceho zápasu Žilinčanov v novom roku bol vyrovnaný. Príležitosť na skórovanie mali pri presilovej hre po vylúčení Koložváryho Skaličania, ale nevyužili ju. V 5. min sa ocitol v samostatnom nájazde Kokavec, bol faulovaný, ale následnú početnú prevahu domáci nevyužili. Prvý strelecký zápis si mohol pripísať v 8. min Višňovský, no jeho strelu z bezprostrednej rýchlosti Láníček kryl. Následné minúty boli bez väčších príležitostí na oboch stranách, ojedinelé strely obaja gólmami kryli. Zatiaľ čo v prvej tretine gól nepadol, v druhej to bolo ako na kolotoči.
V 24. min Droppovu strelu usmernil za chrbát Rybára Stantien a domáci viedli 1:0. V 29. min obrana Žiliny nechala pred Láníčkom Pálffyho, a ten sa nemýlil - 1:1. V 51. min bol vylúčený hosťujúci Ďurák, domáci tlačili, až sa napokon podarilo najlepšiemu žilinskému strelcovi Škodovi zo skrumáže vsietiť druhý gól. Netrvalo dlho a v 34. min Hartmann z ľavej strany prestrelil Láníčka. Pri vylúčení tohto útočníka mali "vlci" opäť početnú výhodu, po chybe v strede ihriska sa však k puku dostal Pálffy a zvýšil na 3:2. Skalický kanonier zavŕšil svoj hetrik v 38. min, keď vyrazený puk brankárom Láníčkom poslal za jeho chrbát.
V úvode poslednej časti domáci tréner prestriedal zostavu a hral iba na tri útoky. Žilina si vytvorila tlak, avšak príležitosti Kokavca a Plevu zostali nevyužité. V 43. min zaskočil za Rybára Beňa, ktorý zachraňoval na bránkovej čiare. Úsilie domácich však nevyšlo navnivoč, keď po vzorovej spolupráci druhej domácej formácie Koložváry vsietil kontaktný gól. Netrvalo však dlho a Mikúš strelil piaty gól hostí. V 50. min bol vylúčený Beňa a Skaličania po druhý raz skórovali v oslabení, keď skvelý Pálffy nezištne prihrával Hartmannovi a bolo 3:6. Keď sa už zdalo, že sa stretnutie len dohráva, unikol opäť Pálffy a zavŕšil svoj strelecký koncert v Žiline štvrtým gólom, navyše si pripísal dve asistencie.
Hlasy:
Ján Šterbák (tréner Žiliny): "V tomto zápase sme chceli dosiahnuť lepší výsledok. Vedeli sme, že Skalica má dobrý tím s výborným prvým útokom. To sa ukázalo v samotnom stretnutí, keď o výsledku prakticky rozhodla táto formácia. Hoci sme prehrali rozdielom štyroch gólov, mohli sme dosiahnuť lepší výsledok. Za stavu 3:4 sme mali niekoľko príležitostí na skórovanie. Nedali sme, hostia najmä zásluhou skúseného Pálffyho naše zaváhania ihneď trestali gólmi. Musíme sa z tohto zápasu poučiť a ísť ďalej.
Ján Faith (tréner Skalice): "Sme spokojní s výsledkom, ako aj s predvedenou hrou v niektorých častiach zápasu. Žiaľ, v našom výkone nás brzdili časté vylúčenia. Som rád, že sa presadila prvá päťka, ktorá rozhodla o zápase, za čo im chcem poďakovať. Tri body z takéhoto duelu sú cenné."


HC Košice - Dukla Trenčín 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Góly: 14. J. Kopecký (Kledrowetz, Gron), 19. Michel Miklík (J. Sýkora), 28. Juraj Faith (J. Tabaček, Šimurda), 50. J. Kopecký (Húževka, Špelda), 56. P. Bartoš (Šimurda) - 42. A. Nedorost (P. Mikuš), 55. V. Nemec (Kóňa, P. Mikuš).
Vylúčení: 9:11 na 2 min, navyše: Fatyka na 10 min za nešport. správanie, Bobček (obaja Trenčín) a Petričko (Košice) obaja na 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Grečko, Smrek, 6601 divákov.
Zostavy:
Košice: J. Hudáček - M. Šterbák, J. Tabaček, Kledrowetz, Špelda, Grman, P. Mocek, Chmelo - Šimurda, Juraj Faith, P. Bartoš - Rudolf Huna, S. Gron, Jenčík - J. Kopecký, Húževka, Ščurko - Michel Miklík, J. Sýkora, Petričko
Trenčín: Hála - Homer, P. Mikuš, J. Liška, J. Mikuš, Fatyka, V. Urban, Bobček, Kudělka - A. Nedorost, Kóňa, V. Nemec - R. Tomík, Ľ. Hurtaj, Čacho - Lelenas, Valčák, Paroulek - Gašparovič, O. Ďuriš, Marek Haščák
Košičania boli od začiatku aktívnejším mužstvom, často zamestnávali brankára Hálu. Ten musel čeliť strelám Sýkoru, Grona i Hunu. Prvý vážnejší pokus vyslala Dukla na Hudáčkovu bránku v 11. min z hokejky Tomíka. Dobýjanie hosťujúcej svätyne pokračovalo. Po neúspešných strelách Kledrowetza a Šterbáka v presilovke sa paradoxne v oslabení mohli dostať do vedenia hostia, ale Hudáček vychytal Nedorosta. Pri presilovke piatich proti trom v 14. min vypálil Kledrowetz a na Kopeckého teč už Hála nestačil. V 19. min vyhral buly Sýkora a po pohotovej rane Miklíka bolo už 2:0. Pár sekúnd pred koncom prvej tretiny Paroulek ani na dvakrát neprekonal Hudáčka.
Aj úvod druhej tretiny patril Košičanom. Huna sa ocitol bezprostredne pred Hálom, ten vychytal aj Jenčíka a v 23. min vytiahol skvelý zákrok pred Kopeckým. Pri vylúčení Bobčeka padol tretí gól Košíc - Hála vyrazil pokus Tabačeka, no Faithova dorážka už bola gólová. Štvrtý gól mohol pridať Šimurda, no zblízka sa pri presilovke nepresadil.
V 42. min hral Trenčín presilovú hru, P. Mikuš strieľal od modrej a nepokrytý Nedorost znížil na rozdiel dvoch gólov. Po sérii košických príležitostí sa domáci dočkali v 50. min. Húževka sa natlačil pred Hálu a Kopecký už nemal problém skórovať. Petričko vzápätí nastrelil žŕdku. V 55. min využila Dukla ďalšiu presilovku, keď Hudáčka prestrelil Nemec. Košická odpoveď prišla rýchlo v podobe piateho gólu Bartoša, ktorého spoza bránky našiel Šimurda. Koniec zápasu okorenila bitka medzi Petričkom a Bobčekom.
Hlasy:
Anton Tomko (tréner Košíc): "Sme spokojní s bodmi, po dvoch prehrách sme potrebovali zvíťaziť. Bol to veľmi dobrý zápas, po vstrelení gólov sme začali hrať uvoľnene. Ak by Dukla v druhej tretine nemala Hálu, náš náskok by bol väčší a rozhodnuté mohlo byť skôr."
Júliuš Pénzeš (tréner Trenčína): "Veľmi veľa síl nás stáli vylúčenia. V oslabení sme inkasovali tri góly. V Košiciach sme si trúfali bodovať. Mužstvo aj napriek piatim inkasovaným gólom podržal brankár Hála, ktorý toho veľa pochytal."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia
Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť