Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.06.2008 13:51 | Správy | Domáce správy

Kaliňák: Počiatek si chybu chlapsky priznal

BRATISLAVA - Minister financií Ján Počiatek si chybu chlapsky priznal, pretože nechce škodiť vláde, ani Smeru a ponúkol premiérovi demisiu.

V súvislosti s Počiatkovým stretnutím na jachte J&T, tesne pred zmenou centrálnej parity slovenskej koruny, to v dnešnej relácii STV O 5 minút 12 uviedol minister vnútra Robert Kaliňák.

Poslanec NR SR Martin Pado (SDKÚ-DS) skonštatoval, že demisia sa nedáva do rúk predsedovi vlády, ale prezidentovi republiky. Ponúknutú demisiu označil len za gesto.

Pado tiež kritizoval premiéra, že na ministra Počiatka a dnes už bývalého šéfa bratislavského letiska Karola Biermanna použil dvojaký meter, pretože ten musel zo svojej funkcie odísť. "Vedenie letiska bolo už predtým upozornené na nespokojnosť s jeho fungovaním," uviedol Kaliňák.

Hoci Pado označil stretnutie Počiatka na jachte J&T za medzinárodnú kauzu, Kaliňák tvrdí, že ide len o výmysel opozície, ktorá nemá žiadne témy a tak vymýšľa takéto kauzy. Na celý problém sa podľa jeho slov treba pozerať v dvoch rovinách. "Jedna vec je, z čoho sa ministra Počiatka pokúsil obviniť poslanec Mikloš (SDKÚ-DS) a druhá, že sociálno-demokratický politik nemá čo hľadať na takejto jachte," vysvetlil Kaliňák.

Na ministrovu otázku, či si poslanec Pado myslí, že Počiatek prezradil informácie ohľadne zmeny parity slovenskej koruny, Pado povedal, že to nikdy netvrdil. "Tak vidíte, sú to klebety," zhodnotil minister a upozornil, že finančné skupiny získali takú silu, ako majú dnes za Dzurindovej vlády. "My s finančnými skupinami prepojení nie sme, vy ste tí, ktorí im odovzdali všetko," uzavrel minister Kaliňák.

Premiér Fico 18. júna verejne odsúdil správanie sa Jána Počiatka ako ministra financií. Minister bol krátko pred zmenou centrálnej parity slovenskej koruny voči euru spolu so šéfom bratislavského letiska Karolom Biermannom hosťom Ivana Jakaboviča na jachte J&T. Stretnutie na jachte sa malo odohrať koncom mája v Monaku počas Veľkej ceny Monaka pretekov Formuly 1. Preteky sa v Monaku konali 24. - 25. mája. V stredu 28. mája banky vo veľkom nakupovali na devízovom trhu slovenskú korunu a v ten istý deň tesne pred polnocou dal Brusel súhlas na zmenu centrálneho kurzu. Minister Počiatek ponúkol v tejto súvislosti premiérovi demisiu. Ten sa zatiaľ k Počiatkovej ponuke nevyjadril. Šéfa letiska odvolali.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú